Spalio 16 dieną kiekvienoje šeštokų, aštuntokų ir devintokų klasėje vyko užsiėmimai apie sveiką mitybą. Užsiėmimų tikslas – formuoti sveikos mitybos įgūdžius.

Remiantis Pasauline sveikatos organizacija, mitybos įtaka žmonių sveikatai yra vienas iš svarbiausių veiksnių. Mūsų mityba turi būti reguliari. Kasdien su maistu turėtume gauti būtinų organizmui medžiagų: riebalų, angliavandenių, baltymų, vitaminų, mikroelementų, skaidulų. Netinkama mityba gali būti depresijos, blogos nuotaikos, dirglumo priežastis.

Su mokiniais kalbėta apie pagrindinius sveikos mitybos principus, koks maisto paruošimo būdas sveikiausias, kaip svarbu mažinti riebalų vartojimą, kiek kasdien reikia suvartoti  cukraus, druskos, pasakota apie maisto produktus, kurie pažymėti simboliu „Rakto skylutė“, kiek reikalinga suvalgyti per dieną vaisių ir daržovių, koks vandens poreikį.Mokiniai praktiškai išbandė antsvorį imituojančią liemenę, pažvelgė į greitą maistą „iš arčiau“: tokio greito maisto gaminiai, kaip pica, skrudintos bulvytės, kepti ryžiai, grilyje kepti sumuštiniai su sūriu, vištienos šlaunelė ir kt., turi didelį kiekį riebalų ir mažai naudingų medžiagų, todėl augina viršsvorį.

Mokiniai pasitikrino savo žinias apie mitybą užpildydami vertinimo anketą prieš paskaitą ir po jos. Ši mokomoji veikla  mokiniams padeda formuoti sveikos mitybos nuostatas.

Visuomenės sveikatos specialistė, vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje, Dalia Sarakauskienė

20201016 111412